fbpx Skip to main content
Zapis

Palo Santo ali sveti les

By 10 junija, 202113 junija, 2021No Comments
Palo Santo ali sveti les

PALO SANTO ALI SVETI LES

Palo Santo (Burseara Graveolens) je divje rastoče mistično drevo, ki raste vzdolž obal Južne Amerike. Zraste do 15 m v višino. V španščini ime dobesedno pomeniSveti Les“. Ko drevo ali veje drevesa Palo Santo ob koncu svojega življenja padejo na tla, jih pridelovalci pustijo počivati in sušiti še pet do sedem let. Ravno ta počitek lesu omogoča, da razvije ta značilen vonj, ki ga poznamo danes. Z njim iz prostora odstranimo negativno energijo in stres, hkrati pa v prostor vnesemo dobro energijo in kreativnost.

Perujski Indijanci in šamani ga uporabljajo v svojih religioznih in magijskih obredih že tisočletja, pa tudi pri številnih težavah.
Prižigajo ga ob ritualih, saj čisti energije. Ima podobne lastnosti kot žajbelj, a ima sveti les bistveno močnejše učinke. Ustvarja sveže dišeč dim s pridihom mete in citrusov, zaradi česar odganja komarje in druge insekte. Odganja slabe duhove in privablja dobre. Zelo primeren je v pripravah na meditacijo, saj s svojim vonjem zvišuje nivo vibracije in omogoča globoko povezavo z Izvorom. Prav tako Palo Santo spodbuja ustvarjalnost in prinaša srečo tistim, ki se odprejo njegovi magičnosti.

V Južni Ameriki ga tradicionalno uporabljajo za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glovobola, tesnobe, depresije, vnetij, čustvenih bolečin. Uporabljajo ga tudi za pomiritev razburjenosti in napetosti.

Palo Santo in uporaba:

Palo Santo palčko nežno in počasi prižgemo nad plamenom. Priporočamo, da ga prižgete nad plamenom sveče. Ko Palo Santo prižigamo prvič, pustimo, da nastane manjši plamen. Pomembno je, da plamena ne upihnemo. Šamani verjamejo, da s pihanjem plamena iz svojega telesa spuščaš in ugašaš svojo dušo. Palčko Palo Santa zato raje obrnemo navpično navzgor (da je plamen na zgornji strani), kjer se bo sam naravno ugasnil in začel spuščati prijeten in izjemno sproščujoč vonj po svetem lesu. Če plamen ne ugasne sam, z palčko pomahamo po zraku, da z vetrom plamen ugasnemo. S kadečo se palčko se sprehodimo po prostoru in s palčko med našo hojo delamo počasne kroge. S tem podaljšujemo tlenje in življenje Palo Santo dima.

Lahko ga uporabite v avtu, kopalnici oziroma povsod, kjer želite prečistiti energijo. Bogat aromatičen vonj vzbuja dobre občutke in mir. Ko zaključite, položite leseno palčko v ognjevarno kovinsko, stekleno ali keramično posodico, da sama ugasne ali pa s pihanjem podaljšajte njeno tlenje in dimljenje. Brez skrbi, palčka ne bo pogorela do konca, uporabljali jo boste lahko dlje časa.

Kako energetsko očistiti dom?

Če dvignete vibracijo svojega doma, se boste doma lažje sprostili ter počutili bolj mirno in varno. Pomembno je predvsem energijsko očistiti prostore, saj v njih ostanejo prisotni energetski zapisi – denimo človeških besed, dejanj in dogodkov, kar lahko občutimo tako, da se nekje počutimo dobro, nekje pa slabše. Palo Santo palčko nežno in počasi prižgemo nad plamenom. Priporočamo, da ga prižgete nad plamenom sveče. Ko Palo Santo prižigamo prvič, pustimo, da nastane manjši plamen. Pomembno je, da plamena ne upihnemo.  Palčko Palo Santa zato raje obrnemo navpično navzgor. S kadečo palčko se sprehodimo po prostoru in s palčko med našo hojo delamo počasne kroge. Poskrbimo, da se čim bolj približamo vsem kotom v prostoru. Tako bomo hitro in učinkovito odstranili vso negativno energijo v prostoru.

Palo Santo vonj:

Njegov vonj je bogat in aromatičen in nas sprošča, lajša simptome gripe in težave s prehladnimi obolenji. V poletnih mesecih pa odganja insekte. Naj vas začara magičnost svetega lesa.

Santo Pale - sveti les

Santo Pale – sveti les

9,00 €
KUPITE PREK SPLETA

ali kupite preko telefona: 070 344 164