fbpx Skip to main content
Zapis

Vloge našega življenja

By 4 marca, 2021No Comments
Vloge našega življenja

Vloge našega življenja – Ko pridemo na ta svet nam življenje dodeli veliko vlog. Takoj ko prispemo na svet, dobimo vlogo otroka, starši pa vlogo matere in očeta. Ta vloga nam ostane za vedno. Tudi po naši smrti ostaja dejstvo, da smo bili otrok ali starš. Imamo vlogo brata ali sestre, prijatelja, študenta. Smo vnuk ali vnukinja, nečak, bratranec. Že s svojim obstojem je naša vloga lepa. Ko rastemo, začnemo živeti v dodeljeni vlogi. Nihče nas ni vprašal ali si želimo to vlogo, preprosto jo igramo.

Naša samozavest in prepričanje vase sta porušena, če nam nekdo reče, da ne igramo dobro vloge, ki nam je bila dodeljena. Z občutki krivde se srečamo zelo zgodaj, čeprav sprva ne razumemo tistega občutka, ki se nam poraja. Vemo pa, da nam ni prijetno. Sčasoma ti občutki postajajo močnejši in resnejši, ko se z njimi poistovetimo. Združimo se z vlogo in z vsem, kar nam ta vloga prinese. Postanemo vloga. Mislimo, da smo takšni, kot nas je nekdo ocenil.

Če nam gre odlično v vlogi, ki jo igramo, takoj, ko je prvič ne odigramo dobro, pomislimo, da je z nami nekaj narobe. Prvo, kar se moramo vprašati je: ali sem jaz vloga, ki jo igram? Tako smo se vživeli v vloge, da se ne zavedamo tega, da vloga ni to, kar v resnici smo. Igramo vlogo in pozabimo, kdo smo. Pozabljamo, da smo duša v telesu človeka, ne človek – telo z dušo. Sem smo prišli zaradi izkušenj in naše vloge so ena izmed teh izkušenj.

Če nekdo reče, da ne igramo dobro vloge, koga briga? Pomembno je le, kako mislimo, kako igramo svoje vloge. Konec koncev, kdor vam pove, kako igrati svojo vlogo, poglejte, kako igra. Je igra takšna, kot bi jo radi igrali? Ne glejmo na svoje življenje skozi prizmo dogodkov, ki se nam zdijo tragični. Ne pozabimo, da samo zato, ker se smejemo to še ne pomeni, da smo neodgovorni.
Mimoidoče in stranske vloge nas ne bi smele zanimati.

Zanimajo nas le druge glavne vloge, ki smo jih osebno izbrali za glavno v tem življenju.
Ne dovolite, da bi nekdo drug prevzel vašo vlogo v življenju. Da nekdo drug nadalje ustvari scenarij za nas in izbere glavne in stranske like. S kom bomo, s kom se bomo družili, s kom si bomo ustvarili družino. Kako se bomo obnašali, oblačili. Kaj bomo rekli, kaj jedli. To je naš film, naša vloga, naše življenje!

Ne pozabite, ko krivite druge za življenje, ki ga imate jim pravzaprav pravite, da niso dobro igrali svojih vlog. Mogoče so jo odigrali prav fantastično. Tako kot vam bo spodbuda, da boste taka oseba, kakršna ste danes. Včasih nas nekateri učijo, česa ne smemo početi in kaj biti. Kako bomo vedeli kaj je bolečina, če je še nismo doživeli? In bolečina je izkušnja. Matere bodo rekle, da je porod najlepša izkušnja, ki so jo doživele.

Vsaka bolečina prinese nekaj novega, le da živimo v bolečini in tega novega ne vidimo. Po vsakem dežju posije sonce. Včasih ljudje jokajo in jokajo in s tem ustvarjajo svoj dež, zato od tega dežja ne vidijo, da je sonce že dolgo v njihovem življenju. Za konec pa moj preprost nasvet: Vaše življenje je Film, v katerem ste samo vi režiser in igrate glavno vlogo. Na koncu boste zagotovo prejeli OSKARJA!

NAMIG

Veliko koristnih nasvetov in pozitivnih misli lahko prejmete z BREZPLAČNO PRIJAVO na e-motivator na tem linku https://www.alejandro.si/e-motivator/