fbpx Skip to main content
Zapis

Spoznajte čakre in njihovo delovanje

By 16 februarja, 2021No Comments
Spoznajte čakre in njihovo delovanje

Spoznajte čakre in njihovo delovanje.

Ali veste kaj so čakre? To so vrtljivi energijski centri povezani z določenim delom telesa, ki nosijo vibracijo energije. Ta vrtljiva kolesa energije ustrezajo velikim živčnim centrom v telesu. Ker se vse giblje, je bistveno, da sedem glavnih čaker ostane odprtih, da so poravnane in tekoče. Če pride do blokade, se energija ne more pretakati.
Če delujejo preveč ali premalo, povzročajo nezdrava stanja ali celo bolezen, ko pa delujejo optimalno, nam prinašajo harmonijo in zdravo ter dobro počutje.

Ker so um, telo, duša in duh tesno povezani, bo zavest o neravnovesju na enem področju pripomogla k ponovni vzpostavitvi ravnotežja. So žarišče vaše življenjske moči in njihovo stanje je pomembno za vaše splošno dobro počutje. Čakre se da uravnotežiti in celo povečati, kadar imamo željo, da pozitivno vplivajo na naše telo.

Koliko čaker poznamo in kako delujejo?

Poznamo 7 različnih čaker v telesu, torej sedem energijskih centrov – transformatorjev energije.

Od spodaj navzgor na poti do vrha glave, si sledijo naslednje čakre:

  1. Korenska čakra – rdeča
  2. Sakralna (spolna) čakra – oranžna
  3. Solarni pleksus – rumena
  4. Srčna – zelena
  5. Grlena – modra
  6. Tretje oko – indigo
  7. Kronska – vijolična ali celoten spekter barv

Delujejo na treh nivojih: na telesni oz. fizični ravni, na osebni ravni in na duhovni ravni.

Glede na razvitost človeka so različne čakre pri različnih ljudeh različno razvite in dejavne. Čakre se razvijajo postopoma. Sprva delujejo šibko, ko pa človek duhovno in osebnostno zori, postanejo živahnejše in pogosto preveč ali premalo stimulirane. S tem, ko se učimo živeti čim bolj mirno, zbrano, odgovorno, nenasilno in neškodljivo, začnejo čakre delovati uglašeno in harmonično. Na ta način se približujemo končnemu cilju, ki nam prinaša srečo, zadovoljstvo in možnost samouresničenja.

Vsaka čakra ima svojo določeno simboliko. Čakram pripisujemo barvo, mantro, število cvetnih listov v upodobitvi z lotosom, ustrezno božanstvo, simbolno žival, glas, ustrezno čutno zaznavo in naravni pojav, planet, območje telesnega vpliva, duševne vidike in drugo.

Alejandro

Veliko koristnih nasvetov in pozitivnih misli lahko prejmete z BREZPLAČNO PRIJAVO na e-motivator na tem linku https://www.alejandro.si/e-motivator/