fbpx Skip to main content
Zapis

Obstaja kaj večjega od ljubezni?

By 13 aprila, 2021No Comments
Obstaja kaj večjega od ljubezni?

Obstaja kaj večjega od ljubezni?

Iskanje idealnega partnerja in resnične ljubezni je neke vrste ideal, ko govorimo o odnosih. Sanjamo, da bomo do konca življenja srečali svojo sorodno dušo, mistično zvezo in srečo. Zakaj se potem tak scenarij ne zgodi vedno, pravzaprav ne tako pogosto, kot se nam zdi? Zakaj mnogi nikoli ne najdejo “prave” iskrene ljubezni?

Če moramo uporabiti pravo, resnično in brezpogojno ljubezen, potem vse drugo, kar damo pod “ljubezen”, ni ljubezen, ampak projekcije tega, kar bi radi bili. Ravno zaradi filma, ki smo si ga zamislili in projicirali v človeka, po začetnem zanosnem navdušenju pogosto doživimo razočaranje – iluzija se je razblinila in vidimo, da oseba ob nas nenadoma ni naš idealen partner. Vsak od nas se zlahka znajde na predvajanju filmov, ki smo si jih sami režirali v glavi. To se zgodi, ko se ne zavedamo svojih pričakovanj, želja in predsodkov.

Vse se začne v nas

Kot vedno se vse začne v nas. Preden lahko najdemo ljubezen, moramo v sebi najti ljubezen do sebe, kar je pogosto zelo dolgotrajno in ne prav lahko delo. Preden se lahko zares povežemo s kom drugim, se moramo biti sposobni zares povezati s seboj. Če se ne ljubimo, na tem svetu ni človeka, ki bi lahko zapolnil občutek praznine v nas.

V življenju privlačimo ljudi, ki se do nas obnašajo tako, kot se obnašamo do sebe. Če smo se opustili, če ne prisluhnemo lastnim potrebam ali se nenehno kritiziramo, obsojamo, kaznujemo, bomo verjetno pritegnili ljudi, ki bodo z nami ravnali prav tako.

Če iščemo partnerja s tega položaja, lahko zlahka pademo v past in privabimo partnerje, ki za nas niso najboljša izbira. Če slučajno izberemo čustveno nedosegljive partnerje v življenju, se moramo ozreti vase in ugotoviti ali smo v resnici čustveno nedosegljivi, se imamo radi, smo pripravljeni na intimnost?

Če nimate ljubezni do sebe, če tega občutka ne veste in ga ne morete obilno deliti in se razpršiti z njim, verjetno ne boste dobili prave intimne ljubezni. Tista ljubezen, o kateri sanjamo, ki nas napolni in prevzame, se zgodi, ko smo sposobni deliti obilo ljubezni. V nasprotnem primeru govorimo o tem, da poskušamo dobiti ljubezen, da bi zapolnili občutek, da smo nepopolni, da potrebujemo svojo polovico in izpolnitev.

Kje je izhod?

V delu na sebi. In ustvarjanje te notranje povezave. V razumevanju, da smo edinstveno bitje, katero ne more izpolniti druga oseba, da bi bili celi. V razumevanju, da tudi mi ne smemo biti nekomu “polnjenje” njegovega občutka samoizpolnitve. Ko boste imeli moč imeti radi sebe, šele takrat boste privabili nekoga, ki bo resnično storil enako.

Delajte na prisotnosti in zavedanju. Naučite se čutiti in razumeti svoje telo, srce in dušo. Naučite se prepoznavati in sprejemati svoja čustva, namesto da bi naredili vse, da se jim izognete. Ko se srečate s temi občutki, prevzemite odgovornost zanje, namesto da bi nekoga krivili ali ignorirali. Oseba, ki izžareva samozavest, ki se ceni in se ljubi, bo verjetno našla osebo, ki bo videla njegovo notranjost in lepoto bivanja ter se do nje obnašala s spoštovanjem, nežnostjo, ljubeznijo … Bodite ta oseba.

Ljubezen je most

Partnerska ljubezen je razširjena, tako kot dve drevesi, ki rasteta prosto drug ob drugem, trdno zakoreninjena v svojem obstoju in nežno povezana s krošnjami. Za kakovostno zvezo moramo najti partnerja, ki je pripravljen rasti. Za kakovostno zvezo je nujno, da oba partnerja rasteta enako hitro.

Dovolite, da spremembe prosto krožijo. Sčasoma in glede na okoliščine se bodo naše potrebe in volje spremenile, tako kot se spreminjamo vsak dan. Tega se ni treba bati, saj se ljubezen ne boji sprememb – sprejema rast in razvoj ter se spreminja na načine, ki si jih sploh nismo mogli predstavljati.

Ljubite in bodite ljubljeni!

NAMIG

Veliko koristnih nasvetov in pozitivnih misli lahko prejmete z BREZPLAČNO PRIJAVO na e-motivator na tem linku https://www.alejandro.si/e-motivator/