fbpx Skip to main content
Zapis

Negativna družinska karma

By 4 februarja, 2021No Comments
Negativna družinska karma

Negativna družinska karma

Karmična DNA se gradi in vzdržuje že leta, obstajajo pa tudi načini, kako se znebiti negativne družinske karme. Karma predstavlja razvoj vsake naše dejavnosti, zato lahko posledice, ki jih čutimo v prihodnosti, nastanejo že v daljni preteklosti.

Obstaja pa prepričanje, da lahko karmo podedujemo s krvjo, torej da obstaja karmična DNA, zato nekdo, ki je pogosto izpostavljen blokadam življenja in energije, pogosto velja za “žrtev” karmične DNA.

Poznavanje zakonov karme nam pomaga, da spretno in srečno oblikujemo svojo usodo. To ne pomeni, da ste karmo podedovali neposredno od staršev, vendar ti energetski tokovi lahko segajo v daljno preteklost, od vaših prednikov.

Negativna družinska karma – 5 znakov, ki se pojavijo, če ste “žrtev” družinske karme:

  1. počutite se zelo drugačni od svoje družine, negujete različne vrednotne sisteme in želite spremeniti številna dejanja svoje družine
  2. pogosto občutite neutemeljene težave, zlasti v predelu ramen (blokirane energetske točke)
  3. na poti do uresničitve načrtov se pogosto pojavijo ovire, četudi ste se potrudili po svojih najboljših močeh
  4. ste preveč samokritični in se upočasnite na poti do samorealizacije
  5. ste duhovno ozaveščeni in se zavedate nekaterih dejanj svoje družine, za katere menite, da vam jih lahko vrnejo v obliki karmičnega dolga

Da se znebite negativne karme, morate zaupati svoji intuiciji in se znebiti neutemeljenih strahov. Postanite ustvarjalci svoje usode in sami popravite dejanja, za katera mislite, da lahko povzročijo vrsto karmičnih dolgov. Meditirajte in ozavestite vsako dejanje, svoje misli, besede, čustva. Poskusite se znebiti negativnih odnosov, ki ustvarjajo energijske vozle, torej se jih znebite.

Pomembno je, da se zavedate in sprejmete vse življenjske izzive, se z njimi soočite in včasih dovolite, da vas karma nauči pomembno lekcijo. Družinska karma je vrsta čiste in spremenljive karme vseh družinskih članov. Spremenljiva karma se kaže skozi negativne lastnosti staršev, ki skušajo takšne lastnosti prenašati na svoje otroke na običajno nezaveden način.

Bistvo postopka čiščenja družinske karme je v razbijanju dedovanja negativnih lastnosti. Negativne lastnosti poleg ustvarjanja neželenih duševnih stanj pritegnejo tudi negativne življenjske okoliščine in so vzrok za vse družinske težave. Najmlajši člani družine bodo blažilci negativne družinske karme. Zato bo njihova naloga redno prekiniti verigo negativnega delovanja ali neuspeha, ki krasi določeno družino.

Na primer, v družini, kjer se negativna karma kaže skozi igre junakov in poražencev, bo imel otrok nalogo, da prekine karmično verigo, tako da prevzame odgovornost za svoje življenje in ga tako ustvari po lastni presoji. Ker se negativna karma kaže skozi naše negativne lastnosti in te lastnosti v veliki meri programirajo naši starši s svojimi lastnostmi in vzgojo, bomo morali ugotoviti, katere so te negativne lastnosti v nas, ki smo jih podedovali od staršev in jih bomo morali spremeniti, da jih ne bomo ponavljali.

Poleg postopkov, ki so opisani, je mogoče zaznati in reprogramirati negativne lastnosti, prevzete od staršev, na naslednji način. Ugotoviti moramo, katere so po naših izkušnjah najbolj negativne lastnosti (slabosti) našega očeta in matere. Treba jih je reprogramirati, delati na njihovem raztapljanju in ustvarjanju nasprotnih pozitivnih lastnosti. Potem moramo pogledati, s kakšnimi poklici se ukvarjajo naši starši.

Negativne vidike njihovega poklica je treba razpustiti in ustvariti pozitivne. Na ta način se bomo poklonili pozitivnim življenjskim težavam svojih staršev in resnično naredili nekaj koristnega zanje. Pričakujejo, da zanje ves čas nekaj naredimo, a to ne bo izpolnitev njihovih neizpolnjenih ambicij, temveč sodelovanje pri prekinitvi verige negativne družinske karme, česar se starši običajno ne zavedajo.

Premagati moramo negativne vidike poklicev staršev in jih hkrati dvigniti še stopničko višje, torej korak bližje njihovi prvotni pozitivni nameri na lestvici ciljev teh poklicev. Preveriti je potrebno, kaj so najvišje življenjske vrednote naših staršev in kako bi človek izgledal, da bi te vrednote združil v sebi in živel v skladu z njimi. Najvišji cilji naših staršev bodo zagotovo naši cilji, zato moramo delati na njihovem ustvarjanju.

S temi dejanji se bomo zavedali, kaj moramo storiti, katere pozitivne lastnosti razviti, katera dela opraviti in skozi katere procese iti, da kompenziramo negativno družinsko karmo in s tem prekinemo družinsko karmično verigo. Šele takrat bomo imeli svobodo, da se razvijamo v neki novi smeri, ki je samo naša in nima nič skupnega z našo preteklostjo.

Negativna družinska karma – pomembno je vedeti:

Gre za stvari, za katere menimo, da jih vseeno moramo narediti. Družinska karma obstaja in z zanikanjem njenega obstoja ne bomo dosegli ničesar. To je mogoče natančno analizirati in reprogramirati, da lahko človek postane zadovoljen s svojim življenjem. Še pomembneje pa je, da je eden bistvenih ciljev inkarnacije duše prav karmično čiščenje s prekinitvijo verige negativne družinske karme. Zato je ta postopek neke vrste naša dolžnost, ki smo si jo izbrali sami.

Alejandro

Veliko koristnih nasvetov in pozitivnih misli lahko prejmete z BREZPLAČNO PRIJAVO na e-motivator na tem linku https://www.alejandro.si/e-motivator/