fbpx Skip to main content
Zapis

Napačna zaljubljenost, ljubezen?

By 10 marca, 2021No Comments
Napačna zaljubljenost, ljubezen?

Napačna zaljubljenost, ljubezen?

Zaljubljenost in ljubezen sta dve obdobji, povezani z vzhičenostjo, vznesenostjo, zatrapanostjo, srečo, pa tudi z razočaranji, prilagajanji, nesrečo, zaskrbljenostjo. Ko prva mine, minejo tudi metuljčki v trebuhu in oseba, ki se nam je še pred mesecem zdela popolna, idealna, dobiva obrise realnosti in izgublja svojo popolnost. Nekdo se skozi čas izkaže za zelo ljubosumnega ali agresivnega, drugi se poleni in mu ni niti za sprehod ali obisk kina, tretji ima čudno družino, četrti več časa porabi za prijatelje kot za svojo boljšo polovico.

Napačna zaljubljenost, ljubezen – zakaj je temu tako:

Vsaka ljubezen, ki sledi iz zaljubljenosti daje obema, tako ženski kot moškemu, priložnost za gradnjo odnosa, v katerem bosta doživela veliko lepih, a tudi veliko manj lepih, bolečih občutkov. Vse to daje odnosu možnost, da partnerja drug ob drugem podoživita nekaj zelo podobnega, kot sta nekoč doživljala v svojih družinah, kar je hkrati težka izkušnja, a priložnost za bolj zdrav odnos v odraslosti. Tako bodo žensko, ki je živela ob nasilnem očetu privlačili nasilni moški, ki so sprva ustrežljivi in prijazni, kasneje pa se odnos razvije do stopnje, ko se oba bolj udomačita, takrat pride do nasilja in straha.

Ali npr. moški, ki je odraščal ob depresivni ali tesnobni materi, njega bodo privlačile ženske, ki na svet gledajo črnogledo in imajo o sebi negativno mnenje. Takrat bo imel občutek dolžnosti, da jim pomaga. Hčerka alkoholika se bo zaljubila v super moškega, ki bo z leti vse pogosteje posegel za alkoholom in sam postal alkoholik. Je to, da se zaljubljamo v ljudi, ki v sebi nosijo podobne občutke, ki se jih sploh ne zavedamo v polnosti, ali podobna vzdušja domače družine, naključje?

Seveda ni. Je priložnost, da ženska ob moškem, ki je v čustvenem svetu zelo podoben njeni družini in njej ter prav tako kot ona ranjen v duši, ki se nanaša na strah, žalost, travme, nasilje,  alkohol, bolezni, neupoštevanost, podoživi te težke občutke in začne pisati novo zgodbo, ki ne bo povezana z nečim starim ampak bo temeljila na nečem novem, torej srečo. Veliko ljudi se na žalost ujame ravno v ta čustva, ki dve osebi tako močno, a nezavedno privlačijo in imajo veliko moč razdiralstva in nesreče.

Menim, da ni napačnih partnerjev v katere se zaljubimo in s katerimi živimo. A do sreče z njimi vodi skok čez prepad starih občutkov, ki jih nosimo globoko v sebi in imajo potencial, da par naredijo srečen ali nesrečen. Taka ljubezen temelji na občutkih, ki kličejo po razrešitvi, če si le upamo pogledati tako globoko v svojo dušo.

 

NAMIG

Veliko koristnih nasvetov in pozitivnih misli lahko prejmete z BREZPLAČNO PRIJAVO na e-motivator na tem linku https://www.alejandro.si/e-motivator/