fbpx Skip to main content
Zapis

9 znakov, ki kažejo na to, da ste stara duša

By 17 novembra, 2021No Comments
9 znakov, ki kažejo, da ste stara duša

9 znakov, ki kažejo na to, da ste stara duša

Če se vaš pogled na življenje razlikuje od stališč večine ljudi, vas ne zanimajo svetovni uspehi, dosežki in materialne stvari, temveč osebna rast in duhovnost, ste modri, morda malo osamljeni in malo čudni drugim? Znate deliti dobre nasvete in ste neodvisni? Sledite svojemu srcu in ne temu kar drugi mislijo? Potem ste to, čemur pravijo »stara duša«, oseba, ki že živi na tem svetu. Če se v teh lastnostih prepoznate ali opazite, da jih ima nekdo iz vašega kroga ljudi, bodite prepričani, da ste stare in izkušene duše, precej modrejše, bolj izkušene in zrelejše od drugih. Zdaj imate čudovito in odgovorno nalogo, da duhovno pomagate »mlajšim« dušam okoli vas.

9 lastnosti, ki kažejo na to:

  • Osamljenost

Stare duše, ki so v prejšnjih življenjih doživele ali izkusile marsikaj, se ne zanimajo za interese in podvige vrstnikov in zato nimajo tesnih prijateljskih stikov. Raje so sami, držijo se bolj zase, imajo se za tujce ali imajo ozek krog ljudi, ki so pogosto starejši in modrejši od njih.

  • Zanimajo vas znanje, modrost in resnica

Stare duše privlači globlja, skrita plat življenja. Stare duše same razumejo, da je pravo znanje moč, da modrost prinaša srečo in da resnica osvobaja. Pa kako bi vas drugače zanimale vse tiste stvari, ki so pomembnejše od modnih smernic in priljubljenih trendov? Stare duše ne zanima rivalstvo med prijatelji ali ogovarjanje sovražnikov.

  • Prizadevate si za duhovnost

Čustvene, stare duše so izjemno nežne in občutljive ter duhovno usmerjene. Ego in njegova rast jih ne zanimata, raje se posvetijo iskanju razsvetljenja, ljubezni in miru. Takšni interesi se jim zdijo veliko modrejši in koristnejši od iskanja materialne in statusne potrditve in uspeha.

  • Zavedate se minljivosti življenja

Stare duše pogosto razmišljajo ne le o minljivosti svojega življenja, ampak o minljivosti vsega okoli nas. Zato so stare duše previdne, nenavezane in pogosto zadržane. Kljub temu, da se nekaterim zdijo materialno neambiciozni, so duhovno ambiciozni in modro usmerjajo življenje in premišljeno gradijo svojo življenjsko pot.

  • Premišljeni in analitični

Stare duše veliko razmišljajo o vsem. Sposobne so dobro premisliti o svojih dejanjih in se veliko naučiti od dejanj drugih. V tem smislu so odlični učitelji in svetovalci. Stare duše se počutijo zrele v srcu, predvsem zaradi svoje misleče narave in tihega opazovanja ljudi in okolja.

  • Vidite večjo sliko

Stare duše se nikoli ne izgubijo v površnih željah in dosežkih. Ne zanimajo jih dober uradniški položaj, stopnja izobrazbe, materialni status itd. Na življenje gledajo s »ptičje perspektive«, pri čemer se ukvarjajo z majhnimi in neopaznimi detajli. Veliko več jim pomeni, da najdejo smisel svoje življenjske poti, po kateri hodijo korak za korakom. Ko se soočijo s težavo, ne izgubijo upanja. Problem vidijo kot najpogostejšo oviro, ki jim prinaša nekaj zadovoljstva v življenju. Zavedajo se, da življenjska pot ne more biti ravna in gladka. Zaradi skromnega in umirjenega pogleda na svet niso nagnjeni k dramatizaciji, imajo miren in stabilen značaj.

  • Niste materialist

Bogastvo, status, slava, trendi in najnovejša različica iPhona … vse to jezi in utrudi stare duše. V materialnih dobrinah ne vidijo nobenega smisla ali zadovoljstva, brez njih pa živijo kakovostno in izpolnjeno življenje. Raje imajo dobro knjigo, bivanje v naravi in ​​mir.

  • Kot otrok ste bili čudni in drugačni

Ni pravilo, vendar večina starih duš kaže znake zrelosti v zgodnjih letih življenja. Za otroke, ki so stare duše, naj bi bili sicer zaničevani, introvertirani ali uporniški za svojo starost (indigo otroci). Od navadnih otrok se razlikujejo po načinu življenja. V zgodnjih fazah razvoja so radovedni in inteligentni, pogosto se zgodi, da se v šolskih urah dolgočasijo. Doma in v stiku s starši se pogosto upirajo ukazom, če v njih ne najdejo smisla. Če imate otroke, s katerimi se lahko pogovarjate kot odrasli, je to znak, da je otrok stara duša.

  • Počutite se staro in zrelo

To ne pomeni, da vas vsako jutro boli hrbet ali da imate kakšne telesne težave. Res je, da na svojih ramenih čutite težo in težave tega sveta in obstoja. Včasih ste siti površnih ljudi, čutite tudi psihično utrujenost. Zdravilo za to je, da »napolnimo baterije« in duhovno pomagamo drugim, kolikor zmorejo in želijo sprejeti.

NAMIG

Veliko koristnih nasvetov in pozitivnih misli lahko prejmete z BREZPLAČNO PRIJAVO na e-motivator na tem linku https://www.alejandro.si/e-motivator/