fbpx Skip to main content
Zapis

Spoznajte znake, da ste v čustveno nezreli zvezi

By 20 aprila, 2021No Comments
Spoznajte znake, da ste v nezreli zvezi

Čustveno nezrela zveza – spoznajte znake, ki kažejo na takšno zvezo

Dejstvo je, da obstajajo zrele in nezrele ljubezenske zveze. V zrelih odnosih ni drame, ki bi bila značilna za ljudi, ki ne znajo biti v običajnem odnosu z drugo osebo in verjamejo v idealistično predstavo, da mora biti ljubezen divja in obsesivna. Čeprav si vsi prizadevamo za stabilne in zrele odnose, se lahko znajdemo v negotovih odnosih, ki nas zmedejo.

Zrela zveza je tista, ki ustvarja varen prostor za oba partnerja in je  nekaj, kar se zgodi naravno in za kar se ni treba boriti vsak dan. Ko sta dve osebi prepričani v svoja čustva in odnos, ni več dvoma. Dejstvo je, da čustveno zreli odnosi živijo mirno, medtem ko se partnerji v nezreli zvezi utapljajo in vseskozi iščejo neko mirnost, stabilnost.

Nezrele zveze postavljajo vprašanja, medtem ko zrele zveze odgovarjajo nanje

Temelj nezrelih odnosov je dvom. Zastavljanje vprašanj, kot so: Ali me ima rad/a? Ali me varaš? Bomo skupaj čez nekaj mesecev? Zrelim parom ni treba postavljati vprašanj, ker že poznajo odgovore nanje. Potrditev partnerja ni potrebna, saj sta sama na varnem in brez dvoma.

Nezrele zveze vedno puščajo občutek želje po nečem, medtem ko zrele zveze zagotavljajo tisto, kar potrebujete. V nezrelih odnosih je vedno praznina in nepotrebna skrb ali kaj manjka. To vas sčasoma začne izjedati, ko greste v posteljo ali se ne vidite nekaj ur. Nezrela razmerja tvorita dve nepopolni osebi, ki jih polovica poskuša tvoriti eno celoto. Prevladujejo drug nad drugim in se poskušajo držati skupaj, tako da tvorijo eno nestabilno celoto. Zreli pari se ne trudijo biti ena oseba. To sta dva posameznika, ki si prizadevata narediti boljše ljudi. Bistvo je v medsebojnem spodbujanju k uresničitvi svojih sanj in interesov.

Čustveno nezrele zveze sčasoma izgubijo zagon, zrele zveze vas motivirajo. Nezreli pari ne bodo nikoli dovolj motivirani, da bi se trudili, da bi zveza uspela. V nezrelih odnosih se težave rešujejo z elektronskimi napravami, v zrelih odnosih pa se partnerja zasebno soočita. Prepiranje je sestavni del vsakega odnosa, vendar način na katerega se prepiramo kaže, kakšen odnos imamo. Zreli pari se v nedogled ne skrivajo za zasloni in dolgimi sporočili, ki partnerje provocirajo. V zrelih odnosih se posamezniki prepirajo, da rešijo nesoglasja in si kot par zagotovijo boljšo prihodnost.

Če ste že dolgo v zvezi še ne pomeni nujno, da ste v zrelem položaju. Vaša zveza je lahko nezrela, ne da bi se sploh zavedali. Za “nezrelo razmerje” velja odnos, ki nima ravnovesja med ljubeznijo, spoštovanjem in občutkom skupnosti. Zrela zveza je vrsta odnosa, ki bi lahko trajala celo življenje. Dogaja se med dvema osebama, ki se imata radi, a tudi znata funkcionirati z nekom drugim ob sebi.

Če ste sebični in dovolite, da drugi občutki prevladujejo nad ljubeznijo, potem ne boste nikoli imeli zrele zveze. Zrela zveza najverjetneje ne bo tista, ki traja. To je zveza, ki se običajno konča po približno šestih mesecih. Karkoli več od tega je čudež. Če želite najboljše zase in če resnično želite čutiti ljubezen, si nikoli ne dovolite biti v takšnih odnosih. Morali bi počakati na nekoga, ki vam v razmerju ne bo nikoli ustvaril stresa. Morali bi biti z nekom, ki vas dejansko podpira in zaradi česar ste najboljša različica sebe. To je znak, da je vaša zveza resnično zrela.

Pravzaprav je žalostno, kako redki so zreli odnosi. Toda to ne pomeni, da ne obstajajo. To pomeni, da morate biti potrpežljivi, da jih zgradite.

Stalni boji – Nihče, ki je v zreli zvezi se dejansko ni pripravljen ves čas boriti. Če lahko tudi najmanjša stvar postane razlog za boj z nekom, ki ga imaš rad/a, kako potem lahko to imenujemo ‘ljubezen’? Če nekoga resnično ljubite, se z njim ne boste mogli toliko boriti. Morali bi vedeti, kako izbrati svoje borbe. Nekaj, za kar se ni vredno boriti, je treba popolnoma prezreti.

Ljubosumnost -Vas kliče, da vas preverja? Ali preverjate, če mu je všeč fotografija drugih deklet na družbenih omrežjih? Zadnje novice – vajin odnos ne temelji na zaupanju. Odnos, ki ne temelji na zaupanju je nezrel odnos. Če ne verjamete, da vas ima rad in da ste edino dekle v njegovem življenju, kaj potem počnete z njim? Če vam ne zaupa, da ga ne boste prevarali, kaj potem počne z vami? Ne samo da je nezrelo, ampak tudi ni logično. Če v nobeni situaciji ne morete zaupati nekomu, ki bi moral biti z vami, potem nimate razloga, da bi bili z njim.

Nimate načrta za prihodnost – Če ne vidite, kako preživite preostanek svojega življenja z njim/njo, potem je celotna vaša zveza zaman. Samo zapravljate čas. Če živite v trenutku in ne načrtujete skupne prihodnosti je to znak, da je ne boste imeli.

Brez resnih pogovorov – Pari, ki se resno pogovarjajo o kateri koli temi, ki jih zanima, so pari, ki ostanejo skupaj. Če se z nekom povežete na intelektualni ravni, vas nič ne bo moglo ločiti. Ne samo, da to pomeni, da imate nekoga samo za to da niste sami, ampak boste v njem imeli tudi prijatelja. Če ne morete reči, da je vaš partner tudi vaš prijatelj, potem je vaša zveza zagotovo nezrela.

Nikoli se nihče ne opraviči – Ne glede na to kaj si bosta storila, nihče ne bo rekel: ‘Žal mi je’. Vsekakor je težko priznati, da ste nekdo, ki je preveč ponosen, da bi izgovoril te besede. Vendar ego ne more ovirati ljubezni. Ne glede na to, kako ponosni ste – nikoli ne boste pustili, da oseba, ki jo imate radi, trpi zaradi nečesa. Poskusili boste najti način, da se opravičite. Če se v vašem razmerju nihče nikoli ne opraviči, ne samo, da sta oba ponosna, ampak tudi sebična in nezrela.

Namerno pritiskate drug na drugega – Torej, če ni razloga za boj, si ga morate izmisliti, kajne?  Zdi se vam, da je edini način da pokažete ,da vam je do nekoga vseeno biti ljubosumen in se ves čas prekleto boriti z njim. Boj ni znak ljubezni – še posebej, če to počnete namenoma.

Poskušate spremeniti drug drugega – Če se nenehno poskušate spremeniti in si povedati kaj storiti, potem zagotovo niste obsojeni. Pri zreli zvezi ne gre za spremembe, temveč za sprejemanje. Svojega partnerja bi morali sprejeti takšnega, kot je v resnici, in spoštovati njegove pomanjkljivosti. Nihče ni popoln. On ne more biti popoln in tudi vi ne. Lahko pa se imata rada, če vesta kako.

Preteklost – Naj preteklost ostane v preteklosti. Občasno omenjanje bivših partnerjev pomeni, da ste ljubosumni nanje. Ljubosumni ste, da je pred vami partner imel druga dekleta. Ljubosumen je, da vas bo nekdanji fant poskušal dobiti nazaj. Premislite. Kako je lahko odnos, ki je poln zamer bolj zrel, kot poln ljubezni in podpore?

Sebičnost – Odnos se nanaša na dajanje ljubezni in prejemanje v zameno. Če oba ljubezni ne postavljata na prvo mesto, potem zagotovo niste pripravljeni biti v zvezi in imeti nekoga radi.

Laganje – S prijatelji greš ven in o tem lažeš partnerju s stavkom: ‘Bolje je lagati, ker se bojim, da bo prišel tja in mi pokvaril celo noč’. Zakaj hodiš z nekom, ki bi ti hotel pokvariti dneve ali noči? Zakaj vidva lažeta? Zakaj se ne morete normalno in iskreno pogovarjati, da bi si lahko povedali, kaj vas moti? Tega ne morete storiti, ker ste zgradili eno popolnoma nezrelo zvezo.

Zrela zveza je vrsta odnosa, ki bi lahko trajala celo življenje. Dogaja se med dvema osebama, ki se imata radi, a tudi znata funkcionirati drug z drugim. Če ste sebični in dovolite, da drugi občutki prevladujejo nad ljubeznijo, potem ne boste nikoli imeli zrele zveze.

Za več informacij na to temo  me vedno lahko kontaktirate. Alejandro

NAMIG

Veliko koristnih nasvetov in pozitivnih misli lahko prejmete z BREZPLAČNO PRIJAVO na e-motivator na tem linku https://www.alejandro.si/e-motivator/