fbpx Skip to main content
Zapis

Ali je vaš partner vaša sorodna duša?

By 29 decembra, 2021No Comments

Ali je vaš partner vaša sorodna duša ali ne?

Vsekakor bi morali čutiti, da vam partner bogati življenje in vam pomaga, da se počutite varne, ko sledite svojim ciljem. Če imate občutek, da vam partner pomaga, da zares zasijete, je to znak, da ste s svojo sorodno dušo. Res je, da partnerje pogosto nezavedno pritegnemo in to na zavestni ravni ne odraža vedno tega, kaj si pravzaprav želimo. Kako torej veš ali je oseba v tvojem življenju res tvoja sorodna duša? Bodite pozorni na teh 11  znakov.

Če razmišljate o lastnostih, ki jih želite pri partnerju, se vam zdi, da vaš trenutni (ali zadnji) partner izpolnjuje večino kriterijev?

 • Ali aktivno podpira vaše sanje?

Partner vas mora okrepiti in podpirati, da uresničite svoje sanje. Z drugimi besedami, on bi vas moral spodbujati, da se potrudite za uspeh in vas z navdušenjem spodbujati, da počnete tisto, kar vas resnično veseli. Negativnih odnosov kot je zavist ali prepričanje, da bi lahko opravili boljše delo od vas, ne bi smeli vključiti.

 • Vam pomaga pri rasti?

Vsekakor bi morali čutiti, da vam partner bogati življenje in vam pomaga, da se počutite varne, ko sledite svojim ciljem. Če imate občutek, da vam partner pomaga, da zares zasijete, je to znak, da ste s svojo sorodno dušo.

 • Ali lahko dosežete kompromis?

Dejstvo je, da lahko s partnerjem sklepamo kompromise. Ne boste imeli vedno enakih potreb, a če lahko najdete vmesno pot in veste kdaj dati in govoriti, boste lahko imeli funkcionalen odnos. Če pa eden od partnerjev veliko pogosteje zadovoljuje svoje potrebe, pride do neenakega razmerja moči.

 • Se znata skupaj igrati?

Vaš partner bi moral zlahka spraviti otroški del vas na površje. Morate biti svobodni, da se smejite in druženje naj bo naravno (čeprav bo to občasno lažje kot kdaj drugič, saj okoliščine ne bodo vedno naklonjene neumnostim). Če imate partnerja, ki vas preprosto ne zna nasmejati, je velika verjetnost, da obstaja nekdo, ki bi bil boljši za vas.

 • Ste s partnerjem lahko pristni?

Idealen odnos je tisti, za katerega menite, da je kot zveza duš – vendar to ne pomeni, da se morate popolnoma izgubiti v drugi osebi ali čutiti, da je vaša identiteta združena z identiteto vašega partnerja. Še vedno se morate počutiti drugačne in pristne in ne čutiti, da vas partner želi spremeniti.

 • Ali obstaja zaupanje?

Če ste našli pravo osebo, zaupanje pride zlahka in prav je tako. Morali bi čutiti, da vam vaš partner daje vse razloge, da se počutite varno in predano. Morda vam je težko zaupati starim izdajam, a ko srečate sorodno dušo se te stare negotovosti začnejo topiti.

 • Ali vam partner odpusti?

S partnerjem bosta imela nesoglasja, včasih pa bodo ti nesporazumi krivi sami po sebi. Trik je v tem, da najdeš nekoga, ki ti lahko odpusti z odprtim srcem, ko se opravičiš. Če ste v razmerju z nekom za katerega se zdi, da šteje vse stare napake in nesoglasja, lahko takšno vedenje sčasoma poruši ljubezen in srečo.

 • Ste s partnerjem lahko ranljivi?

Lahko se ali manj zlahka počutite ranljive, odvisno od izzivov, s katerimi ste se soočali v preteklih razmerjih. Ko ste s svojo sorodno dušo, bi se vam moralo biti lažje odpreti – lažje kot kdaj koli prej, pokazati svojo stran, za katero se morda počutite »šibko« in biti iskreni glede svojih strahov.

 • Se počutite cenjene?

Pravi znak sorodne duše je hvaležnost za malenkosti, ki jih počnete. Na primer, ali menite, da je vaš partner hvaležen za pritrdilne besede, kakovosten čas, ki ga boste preživeli skupaj? Ali menite, da vas posluša, razume in ceni? Ta vrsta potrdila je zlata vredna.

 • Vas vaš partner ljubi takšnega/takšno, kot ste?

Vsak ima svoje posebnosti, kot so lepe oči ali poseben talent. Sorodna duša izstopa po tem, da ljubi vsak del vas – vaše nenavadne navade in edinstvene interese. Poleg tega razmislite ali partner sprejema vašo družino in vaš družbeni krog, saj je tudi to pomemben del ljubezni.

 • Ste s partnerjem boljša oseba?

Nenazadnje, če ste s svojo sorodno dušo, potem zagotovo veste, da želi ta oseba z vami izkusiti vsak del vašega življenja, vam pomaga krmariti po zahtevnih delih vašega življenja in vas naredi boljšo osebo. Če je to tisto kar čutite in tej osebi date enako v zameno ste našli nekoga, ki vam lahko napolni dneve z ljubeznijo in veseljem.

NAMIG

Veliko koristnih nasvetov in pozitivnih misli lahko prejmete z BREZPLAČNO PRIJAVO na e-motivator na tem linku https://www.alejandro.si/e-motivator/